Wat houdt meedoen in?

Samen met je buren, vrienden, collega’s of kennissen, vorm je een groep van drie tot vijf personen. Nadat je je hebt opgegeven wordt er een match gemaakt met een (hervestigde) vluchteling of een vluchtelinggezin. Samen trekken jullie een jaar lang met elkaar op.

Gedurende dit jaar zijn jullie een belangrijk eerste aanspreekpunt voor de nieuwkomer en bouwen jullie een bijzondere band op. Jullie ondersteunen met praktische zaken en met het ‘landen’ in de nieuwe woonplaats. Daarvoor maken jullie van tevoren een plan, waar Samen Hier jullie bij helpt. We bieden tijdens het jaar begeleiding in de vorm van trainingen en advies op maat. Ook organiseren we community evenementen en netwerkevenementen, waarbij je andere Samen Hier-groepen kunt ontmoeten.

Den Haag

Woon je in Den Haag en wil je ook meebouwen aan veilige havens voor mensen op de vlucht? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen.

Doe mee met Samen Hier Den Haag

Zaanstad

Woon je in Zaanstad lijkt het jou leuk om nieuwkomers te verwelkomen in jouw gemeente? Of ken je Zaankanters die graag mee zouden willen doen?

Doe mee met Samen Hier Zaanstad

Rijssen-Holten

Wil je vluchtelingen die op uitnodiging in Rijssen-Holten zijn een goede start geven? Met jouw kennis, netwerk en tijd kan je het verschil maken!

Doe mee met Samen Hier Rijssen-Holten

Rotterdam

Door de inzet van de groep inwoners, kunnen de personen op een veilige manier naar Nederland komen en vanaf dag één stadsgenoten worden.

Doe mee met Samen Hier Rotterdam

Hoe kun je bijdragen?

Wil je bijdragen aan veilige toegang tot Samen Hier gemeenten voor vluchtelingen? Zet je in voor Samen Hier en maak samen het draagvlak voor vluchtelingenopvang in Nederland zichtbaar!

Het netwerk

Met een netwerk van Samen Hier community’s op verschillende plekken in Nederland zetten we onze tijd, netwerken en middelen in om veilige routes mogelijk te maken voor mensen op de vlucht en eraan bij te dragen dat zij als nieuwkomer zich welkom voelen en kunnen landen in Nederland.

In Den Haag is sinds 2019 een Samen Hier-community actief, gecoördineerd door Justice & Peace Nederland. In de andere steden lopen onze partners voorop, daar bieden zij de nodige ondersteuning aan de Samen Hier community en coördineren ze de lokale plannen en activiteiten

Wil jij Samen Hier opzetten in jouw gemeente?

Wat doet een lokale Samen Hier-coalitie: Dit is een groep met inwoners/initiatieven/organisaties die de verantwoordelijkheid willen nemen om vluchtelingen een veilige plek te bieden en duurzaam te verwelkomen, en op die manier laten zien dat we vluchtelingen een plek kunnen en willen geven.

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.