Wat houdt meedoen in?

Samen met je buren, vrienden, collega’s of kennissen, vorm je een groep van drie tot vijf personen. Nadat je je hebt opgegeven wordt er een match gemaakt met een (hervestigde) vluchteling of een vluchtelinggezin. Samen trekken jullie een jaar lang met elkaar op. Gedurende dit jaar zijn jullie een belangrijk eerste aanspreekpunt voor de nieuwkomer en bouwen jullie een bijzondere band op. Jullie ondersteunen met praktische zaken en met het ‘landen’ in de nieuwe woonplaats. Daarvoor maken jullie van tevoren een plan, waar Samen Hier jullie bij helpt. We bieden tijdens het jaar begeleiding in de vorm van trainingen en advies op maat. Ook organiseren we community evenementen en netwerkevenementen, waarbij je andere Samen Hier-groepen kunt ontmoeten.

Wil je meer weten over Samen Hier, hoe je Oekraïense nieuwkomers kunt steunen en in contact komen met andere Nederlanders? Meld je dan via ons aanmeldformulier om deel te nemen voor de online bijeenkomst via Zoom op dinsdag 30 mei (19:00). Tijdens de bijeenkomst vertelt ons team je meer over de werking van Samen Hier, delen we ervaringen van voorgaande jaren en beantwoorden we je vragen!

Hoe kun je bijdragen?

Wil je bijdragen aan veilige toegang tot Samen Hier gemeenten voor vluchtelingen? Zet je in voor Samen Hier en maak samen het draagvlak voor vluchtelingenopvang in Nederland zichtbaar!

  • Doe mee aan Samen Hier als sponsor- of welkomgroep ;
  • Om je op te geven als Haagse welkomgroep voor Samen Hier Oekraïne, klik hier.
  • Denk mee over de uitbreiding van de Samen Hier beweging naar andere steden en dorpen en stuur een e-mail naar info[at]samenhier.nl;
  • Draag met een donatie of nalatenschap direct bij aan de ondersteuning van de Samen Hier community;
  • Wil je liever Samen Hier op een andere manier supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, het beschikbaar stellen van een ruimte, of het organiseren van een leuke activiteit of training voor onze groepen. Wil je samenwerken of heb je een ander idee voor Samen Hier? Dan horen we het graag via info[at]samenhier.nl.

Het netwerk

Met een netwerk van Samen Hier community’s op verschillende plekken in Nederland zetten we onze tijd, netwerken en middelen in om veilige routes mogelijk te maken voor mensen op de vlucht en eraan bij te dragen dat zij als nieuwkomer zich welkom voelen en kunnen landen in Nederland.

In Den Haag is sinds 2019 een Samen Hier-community actief, gecoördineerd door Justice & Peace Nederland. In de andere steden lopen onze partners voorop, daar bieden zij de nodige ondersteuning aan de Samen Hier community en coördineren ze de lokale plannen en activiteiten.

Den Haag >>

Rotterdam >>

Amsterdam >>

Samen Hier in jouw woonplaats

Wil jij Samen Hier opzetten in jouw gemeente?

Wat doet een lokale Samen Hier-coalitie: Dit is een groep met inwoners/initiatieven/organisaties die de verantwoordelijkheid willen nemen om vluchtelingen een veilige plek te bieden en duurzaam te verwelkomen, en op die manier laten zien dat we vluchtelingen een plek kunnen en willen geven.

Wil je meer informatie?

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.