Samen Hier Rijssen-Holten

Wat leuk dat je mee wilt doen met Samen Hier!

Als groep zorgen jullie dat een nieuwkomers(gezin) zich welkom en thuis voelt bij jullie in de gemeente door een bron van informatie, een gids en een vriend te zijn. Jullie beantwoorden vragen en ondersteunen een jaar lang met het verder ‘landen’ in de nieuwe woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan de taal oefenen, begeleiden bij een doktersafspraak, samen sporten, leuke plekken in de gemeente ontdekken, of meedenken over het inrichten van het huis.

Wil je vluchtelingen die op uitnodiging in Rijssen-Holten zijn een goede start geven? Met jouw kennis, netwerk en tijd kan je het verschil maken!

Weet jij al zeker dat je mee wilt doen? Geef je hieronder op en wij nemen contact met jou op!

Join the team!

Wil je je als vrijwilliger inzetten om Samen Hier Rijssen-Holten mogelijk te maken? Justice & Peace staat altijd open voor enthousiastelingen die het team kunnen versterken.  Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie. Zo zoeken we bijvoorbeeld  regelmatig community builders. Community builders spreken naast Nederlands ook Frans, Arabisch, Farsi, Tigrinya of Turks en zijn het eerste aanspreekpunt voor Samen Hier-groepen. Als community builder geef je de groepen coaching en advies, en ondersteun je groepsleden als zij bijvoorbeeld tegen culturele verschillen aanlopen.

Spreek jij naast Nederlands één van deze talen en lijkt het je leuk om groepen te ondersteunen in Rijssen-Holten?
Doe dan mee als community builder!

Wil je ervaringen lezen van een community builder (voorheen cultureel ambassadeur), lees dan hier het interview van Mohammed.

Word supporter van Samen Hier

Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, het beschikbaar stellen van een ruimte, het organiseren van een leuke activiteit of training voor onze groepen. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.