Samen Hier Den Haag/Haaglanden

Wat leuk dat je mee wilt doen met Samen Hier!

In Den Haag is sinds 2019 een Samen Hier-community actief, gecoördineerd door Justice & Peace Nederland. Woon je in Den Haag en wil je ook meebouwen aan veilige havens voor mensen op de vlucht? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen. In Den Haag matchen we statushouders met groepen, is er een speciale variant met en voor studenten en zijn we in januari 2023 begonnen met community sponsorship voor Oekraïense nieuwkomers in de regio Haaglanden.

Wil je eerst meer lezen over wat het inhoudt om een Samen Hier-groep te vormen, klik dan hier. Heb je een specifieke vraag over Samen Hier? Dan kun je ons een mail sturen op info[at]samenhier.nl en dan plannen we een belafspraak in!

Weet jij al zeker dat je mee wilt doen? Geef je hieronder op en wij nemen contact met jou op!

Join the team!

Wil je je als vrijwilliger inzetten om Samen Hier Den Haag mogelijk te maken? Justice & Peace staat altijd open voor enthousiastelingen die het team kunnen versterken.  Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie. Zo zoeken we bijvoorbeeld  regelmatig community builders. Community builders spreken naast Nederlands ook Frans, Arabisch, Farsi, Tigrinya of Turks en zijn het eerste aanspreekpunt voor Samen Hier-groepen. Als community builder geef je de groepen coaching en advies, en ondersteun je groepsleden als zij bijvoorbeeld tegen culturele verschillen aanlopen.

Spreek jij naast Nederlands één van deze talen en lijkt het je leuk om groepen te ondersteunen in Den Haag?
Doe dan mee als community builder!

Wil je ervaringen lezen van een community builder (voorheen cultureel ambassadeur), lees dan hier het interview van Mohammed.

Word supporter van Samen Hier Den Haag

Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier Den Haag supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, het beschikbaar stellen van een ruimte, het organiseren van een leuke activiteit of training voor onze groepen. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.