Samen Hier Den Haag

Wat leuk dat je mee wilt doen met Samen Hier!

In Den Haag is sinds 2019 een Samen Hier-community actief, gecoördineerd door Justice & Peace Nederland. Woon je in Den Haag en wil je ook meebouwen aan veilige havens voor mensen op de vlucht? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen. In Den Haag matchen we statushouders met groepen, is er een speciale variant met en voor studenten en zijn we bezig met de opbouw van een project gericht op Oekraïense nieuwkomers. Wil je eerst meer lezen over wat het inhoudt om een Samen Hier-groep te vormen, klik dan hier. Wil je meer over de verschillende Samen Hier community’s horen, als nieuwkomer of als Nederlander? Dan kun je ons een mail sturen op info[at]samenhier.nl en dan plannen we een belafspraak in!

Weet jij al zeker dat je mee wilt doen? Geef je hieronder op en wij nemen contact met jou op!

Join the team!

Wil je je als vrijwilliger inzetten om Samen Hier Den Haag mogelijk te maken? Justice & Peace staat altijd open voor enthousiastelingen die het team kunnen versterken.  Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie. Zo zoeken we bijvoorbeeld  regelmatig community builders. Community builders spreken naast Nederlands ook Frans, Arabisch, Farsi, Tigrinya of Turks en zijn het eerste aanspreekpunt voor Samen Hier-groepen. Als community builder geef je de groepen coaching en advies, en ondersteun je groepsleden als zij bijvoorbeeld tegen culturele verschillen aanlopen.

Spreek jij naast Nederlands één van deze talen en lijkt het je leuk om groepen te ondersteunen in Den Haag?
Doe dan mee als community builder!

Wil je ervaringen lezen van een community builder (voorheen cultureel ambassadeur), lees dan hier het interview van Mohammed.

Word supporter van Samen Hier Den Haag

Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier Den Haag supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, het beschikbaar stellen van een ruimte, het organiseren van een leuke activiteit of training voor onze groepen,  of een financiële bijdrage. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.

Wanneer kan ik me aanmelden?

Je kunt je doorlopend aansluiten bij Samen Hier Den Haag. Ieder kwartaal matchen we de Welkomgroepen en gaat het Samen Hier jaar van start! (Voor Sponsorgroepen werkt het net wat anders, daar vertellen we je graag meer over) Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar info@samenhier.nl!

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.