Samen Hier Zaanstad

Wat leuk dat je interesse hebt in Samen Hier in Zaanstad!

In samenwerking met VluchtelingenWerk Zaanstad zijn we gestart met een pilot van het community sponsorship model. In dit model werken ongeveer vijf inwoners van een gemeente als groep samen om een nieuwkomer(gezin) tijdens hun eerste jaar in Nederland te ondersteunen om een onafhankelijk leven te leiden, Nederlands te leren, de Zaanstreek te ontdekken en onderdeel te worden van de lokale gemeenschap. In Zaanstad wordt het community sponsorship model ingezet om zes Syrische gezinnen te ondersteunen die in maart 2023 door de Nederlandse overheid uitgenodigd zijn om te hervestigen.

We zijn opzoek naar enthousiaste Zaankanters die in groepjes zorgen dat nieuwkomers(gezinnen) zich welkom en thuis voelen in de Zaanstreek. Met jouw ervaring, enthousiasme en netwerk kun je het verschil maken.

Woon jij in Zaandam of omgeving en lijkt het jou leuk om binnenkort een nieuwkomer(sgezin) te verwelkomen in jouw gemeente? Of heb jij Zaankanters in jouw netwerk die graag mee willen doen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en we vertellen je graag meer!

Join the team!

Wil je je als vrijwilliger inzetten om Samen Hier Zaandam mogelijk te maken? Justice & Peace staat altijd open voor enthousiastelingen die het team kunnen versterken.  Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie. Zo zoeken we bijvoorbeeld  regelmatig community builders. Community builders spreken naast Nederlands ook Arabisch, en zijn het eerste aanspreekpunt voor Samen Hier-groepen. Als community builder geef je de groepen coaching en advies, en ondersteun je groepsleden als zij bijvoorbeeld tegen culturele verschillen aanlopen.

Spreek jij naast Nederlands ook Arabisch en lijkt het je leuk om groepen te ondersteunen in Zaandam?
Doe dan mee als community builder!

Wil je ervaringen lezen van een community builder (voorheen cultureel ambassadeur), lees dan hier het interview van Mohammed.

Word supporter van Samen Hier

Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, het beschikbaar stellen van een ruimte, het organiseren van een leuke activiteit of training voor onze groepen. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.