Meedoen

Hartelijk dank voor je interesse in Samen Hier!

Je kunt je nu aanmelden voor Samen Hier in Rotterdam of Den Haag. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen we binnen twee werkdagen contact op om kennis te maken.

Woon je in een andere stad en wil je ons helpen Samen Hier daar te starten? Neem contact met ons op.

Trainingen

Nog belangrijk om van op de hoogte te zijn voordat je je aanmeldt. Om als Samen Hier nieuwkomers effectief te ondersteunen, is het belangrijk om je te verdiepen in de achtergrond. Via enkele korte trainingen vertellen we je onder andere over het vluchtelingenvraagstuk, de manieren waarop nieuwkomers in een stad terechtkomen en de trajecten en instanties waarmee zij te maken krijgen.

Daarnaast is het bijvoorbeeld goed om te realiseren dat je als lid van een Welkom Groep niet de rol van maatschappelijk werker, psycholoog of arbeidsbemiddelaar op je hoeft te nemen.

Jullie ondersteuning is het beste te vergelijken met wat vrienden voor elkaar zouden doen. Verwachtingsmanagement is daarom van groot belang. Hoe organiseer je dat en hoe ga je gelijkwaardig met elkaar om?

Beleid

We hopen dat Samen Hier voor alle deelnemers een positieve ervaring is. Voor alle betrokkenen bij Samen Hier gelden daarom gedrags- en omgangsregels. Als deelnemers toch vermoedens hebben van grensoverschrijdend gedrag, kunnen ze terecht bij een vertrouwenspersoon en/of teamleden van Samen Hier.

Hier vind je alle informatie over het beleid.