Wij staan samen klaar voor vluchtelingen. En jij?

Overal in Den Haag staan er teksten op de straten die laten zien dat wij samen klaar staan voor vluchtelingen. We geloven erin dat we op een open en verbindende manier vluchtelingen kunnen ontvangen in de stad, waarbij sociale contacten cruciaal zijn om je onderdeel te voelen van de Nederlandse samenleving. Sluit je aan bij de Haagse Samen Hier community!

Wij zijn Samen Hier Den Haag, een initiatief waarin we groepen van vijf Haagse vrienden of kennissen voor een jaar koppelen aan een nieuwkomer met een vluchtelingenachtergrond. In een groep van vijf is er altijd wel iemand beschikbaar die zijn tijd, enthousiasme en netwerk kan delen en de groep is klein genoeg om een persoonlijke band met elkaar op te bouwen. Aan het begin van het Samen Hier jaar maken de groepsleden samen een concreet plan met wat ze willen bereiken. De groepen betrekken daarbij hun bredere sociale en professionele netwerken om een verschil te maken voor de statushouder. De groep kan bijvoorbeeld helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal of het vinden van een studie of baan. Daarnaast spreken groepen af om samen leuke dingen te ondernemen, zoals verjaardagen vieren en de stad ontdekken.

Op deze manier wordt het voor statushouders een stuk gemakkelijker om stadsgenoten te leren kennen en zich thuis te voelen in hun nieuwe woonplaats. Wij zorgen voor ondersteuning door middel van trainingen, begeleiding en Samen Hier community evenementen.

Sluit je aan bij de Haagse Samen Hier community

Door onze krachten te bundelen kunnen we samen vluchtelingen ontvangen en zorgen dat het mogelijk is voor statushouders om zo snel mogelijk een plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Wil jij samen met ons klaar staan voor vluchtelingen in Den Haag?

Sluit je dan aan bij Samen Hier Den Haag!

Woon je niet in Den Haag? Wij zijn actief in vier steden en zijn aan het groeien! Iedereen is welkom, dus mocht jouw stad of dorp (nog) geen Samen Hier plaats zijn, dan kun jij zelf Samen Hier ook starten in jouw woonplaats! Stuur een mail naar info@samenhier.nl voor meer informatie.

Wil je op een andere manier helpen? Dat kan ook. Kijk hier voor de mogelijkheden of stuur een bericht naar info@samenhier.nl.

Filmproductie: Ruba Nawaz

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.