Samen Hier Groningen

Wat leuk dat je mee wilt doen met Samen Hier! In Groningen is momenteel een groep bezig om Samen Hier Groningen op te zetten. Om als groep mee te kunnen doen, heb je dus nog heel even geduld nodig!

Heb je interesse om mee te denken of helpen in de startfase? Stuur een mail naar info@samenhier.nl! Wil je alvast laten weten dat je een Samen Hier-groep wil vormen in Groningen? Meld je aan via het formulier hieronder.

Wil je alvast weten hoe je kunt bijdragen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Vorm een groep van vijf vrienden, kennissen, buren of familieleden en wij matchen je met een vluchteling(gezin) uit je stad of dorp, door middel van hervestiging. Hervestiging is de zorgvuldige selectie van overheden waarbij ze de meest kwetsbare vluchtelingen opvangen als deze vluchtelingen niet kunnen terugkeren naar hun eigen land en ze ook niet in hun opvangland kunnen blijven. In Rotterdam hebben wij de eerste twee herverstigers gekoppeld aan Samen Hier groepen. Op deze manier werken we samen met lokale overheden om de opvang en overkomst van mensen op de vlucht op een andere manier vorm te geven, kunnen er rechtstreeks vluchtelingen op worden gevangen door onze groepen in Rotterdam en kunnen we hen een veilige haven bieden!
  • Je kunt ook meedoen als community bouwer bij Samen Hier. Community bouwers zijn contactpersoon voor de groepen; ze ondersteunen Samen Hier Groepen en helpen met culturele verschillen en taalbarrières te overbruggen. Kan jij je voorstellen hoe het is om tegen deze verschillen aan te lopen en wil je hier graag bij helpen als Samen Hier Groningen live is? Stuur een mailtje naar info@samenhier.nl!
  • Wil je meer lezen over de ervaringen van andere community bouwers, kijk dan op onze Blogs pagina en lees bijvoorbeeld het interview van Mohammed.
  • Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier Groningen supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, middelen of een financiële bijdrage. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.
  • Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word op de hoogte gehouden van Samen Hier Groningen.

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.