Zet je in voor nieuwkomers in overvolle opvangcentra!

Geschreven & fotografie door Samen Hier
11-10-2022

Het is intussen algemeen bekend: mensen op de vlucht worden in opvanglocaties zoals Ter Apel niet menswaardig opgevangen. Zij leven in vieze en koude omstandigheden en slapen buiten door het gebrek aan plek. De situatie wordt vergeleken met voormalig kamp Moria in Lesbos.

Er zijn een aantal noodhulporganisaties zoals het Rode Kruis die acute hulp bieden in de vorm van bijvoorbeeld medische eerste hulp, een luisterend oor en warme dekens. Deze organisaties hebben altijd, maar vooral nu, geld en hulp nodig om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Voel jij je ook gefrustreerd dat dit gebeurt? We hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet van organisaties die deze groep mensen steunen, zodat ook jij je kunt inzetten.

Helpen met een donatie

Om rechtstreeks financiële ondersteuning te leveren aan het werk van MiGreat, klik hier. Zo kunnen de vrijwilligers van MiGreat  warme en gezonde maaltijden van koken en matjes en tenten kopen om uit te delen in Ter Apel.

Helpen met kleding en textiel

Wil je zelf kleding en/of dekens doneren? Dit kan via de inzamelingspunten van het Leger des Heils. Voor de inzamelingspunten bij jou in de buurt, klik hier.

Helpen met tijd

Je kan je natuurlijk ook inzetten door je aan te melden als vrijwilliger in Ter Apel. Het Rode Kruis zoekt landelijk heel veel vrijwilligers. Om (wekelijks) Rode Kruis vrijwilliger te worden, klik hier en geef aan dat je je wil inzetten in Ter Apel.

Je kan ook je handen uit de mouwen steken bij het Rode Kruis op een iets flexibelere basis, wanneer het jou uitkomt. Word “Ready2Helper” bij het Rode Kruis en sluit je dan aan bij het burgerhulpnetwerk, net als 106.000 anderen in Nederland. Past dit bij jou? Klik hier.

Met jullie geld en tijd kunnen organisaties als MiGreat en het Rode Kruis mensen op de vlucht in opvanglocaties als Ter Apel van de basisbehoeften voorzien. En dat is hard nodig.

Zo kunnen we samen iets doen voor een ander. We zijn tenslotte #SamenHier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.