Voor de Community

Welkom op de Samen Hier Community pagina! Hier verzamelen we handige informatie, leuke feitjes en bijzondere tips voor en door de Samen Hier groepen.

Elke stad kent diverse programma’s en voorzieningen speciaal voor nieuwkomers. De meest praktische informatie hebben we gebundeld in sociale kaarten; van taaltrainingen, omscholingsprogramma’s en loopbaanadvies tot studiebegeleiding, financiële ondersteuning en gezondheidszorg. We zijn bezig om deze overzichten per stad te maken, voor nu kun je al kijken naar Den Haag.

Sociale Kaart Den Haag

Evenementenkalender

We verwachten een nieuw event eind augustus of begin september. We houden jullie op de hoogte!

Activiteiten

Inspiratie nodig voor activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen? De volgende tips zijn opgesteld door Samen Hier Groepen:

– Stadswandeling: wees elkaars gids in de stad

– Fietstocht

– Een picknick in het park

– Een terrasje pakken

– Een wandeltocht opzoeken. Bijvoorbeeld een historische wandeling, een kunstroute of muziekstad

– Een strandwandeling

– Samen koken

– Bake-off. Wie maakte de lekkerste toetjes?

– Spelletjesavond

– Een gezamenlijke Spotify lijst maken

Coronaproof activiteiten

Naast de standaard activiteiten, is het ook handig om na te denken over coronaproof activiteiten. Zo hebben jullie altijd iets te ondernemen.  

Coronaproof activiteit #1: Voordeur bezoek!

Breng iets bij elkaar langs of drink samen een kopje koffie bij de voordeur. Nu het steeds lekkerder weer wordt, is de tuin ook een goede optie. Heel makkelijk om afstand van elkaar te houden maar toch samen te komen.

Coronaproof activiteit #2: Netflix party

Netflix heeft een groot aanbod aan series, documentaires en films. Naast dat je dit thuis in je eentje kunt kijken, heeft Netflix ook de optie om tegelijkertijd met anderen te kijken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een extensie downloaden. Spreek vervolgens een datum en tijd af, kies een documentaire uit, en alle voorbereidingen zijn gedaan. Zie hieronder ook leuke kijktips!

Coronaproof activiteit #3: Fotoboek

Een leuke tip vanuit een welkom groep is het bijhouden van een fotoboek. Gedurende het hele jaar maakten zij foto’s, die ze om de zoveel tijd lieten printen. Laat het fotoboek iedere maand rondgaan en maak zo 1 huishouden per keer verantwoordelijk voor het fotoboek. Na een jaar kunnen jullie dan samen terugkijken op alle leuke herinneringen.

Lees-, kijk- en luistertips!                    

Leestip!
De inburgeringscursus voor witte mensen – het handboek                                              

Podiumkunstenaar Mo Hersi wil met dit boek verbinding leggen tussen Nederlanders met verschilende culturele achtergronden. Aanleiding tot het schrijven van het boek is zijn persoonlijke ervaring met inburgeren. In zijn boek beschrijft Mo de inburgeringscursus vanuit een ander perspectief: hoe ingeburgerd zijn Nederlanders in een multiculturele samenleving?

Luistertip!
Vrouwen Justitia
In deze podcast worden elke twee weken juridische actualiteiten ontrafeld, bevraagd en hapklaar uitgelegd. Een interessante podcast over onder andere mensenrechten en migratie. De Podcast is te beluisteren via Spotify.

Luistertip!
Refugees’ stories podcast                                   

“We weten allemaal af van de oorlog in Syrië, en de meesten van ons hebben er een mening over, maar heel weinig mensen hebben de kans gehad om in een vluchtelingen tent te zitten en te luisteren naar hun verhaal. Refugees’s stories wil dit veranderen.” De podcast is te beluisteren via Spotify.

Kijktip!
Movies that matter
“Onze missie is om ogen te openen voor mensenrechten. Films vormen de kern van de activiteiten van Movies that Matter.”
Naast het jaarlijkse filmfestival over recht en vrede, organiseert Movies that Matter ook andere activiteiten omtrent films.
www.moviesthatmatter.nl

Kijktip!
Welcome
In deze film, winnaar van de Lumière awards en genomineerd voor 10 prijzen, brengt Philippe Lioret een persoonlijk verhaal in kaart. Het Algemeen Dagblad noemde het “Een prachtig, menselijk portret over zwemmen tegen de stroom in.”

Kijktip!
Dheepan
Dheepan is een onafhankelijkheidsstrijder uit Sri Lanka, die besluit te vluchten wanneer de burgeroorlog aan het einde lijkt te komen. Hij belandt als politieke vluchteling in Frankrijk, met de hoop daar een nieuw leven op te bouwen. Op het Filmfestival van Cannes won deze film de Gouden Palm.
Dheepan is te bekijken via Film.nl en Cinetree.

Hebben jullie nog tips die jullie graag delen met de community? Laat het ons weten en stuur een appje in de groepsapp of een mail naar info@samenhier.nl.
Ook in onze nieuwsbrief sturen wij vaak leuke tips of nieuws mee. Wil je de nieuwsbrief ontvangen?