Voor de Community

Welkom Groepen vormen de spil van Samen Hier!
Wil jij samen met vrienden, familie of bijvoorbeeld collega’s een groep starten?

Wij bieden graag de handvatten waarmee jullie een nieuwkomer of gezin wegwijs maken in Haarlem, Almere, Rotterdam of Den Haag.

Belangrijk om te weten

Trainingen

Om als Welkom Groep nieuwkomers effectief te ondersteunen, is het belangrijk om je te verdiepen in hun achtergrond. Via enkele korte trainingen vertellen we je onder andere over het vluchtelingenvraagstuk, de manieren waarop nieuwkomers in een stad terechtkomen en de trajecten en instanties waarmee zij te maken krijgen.

Daarnaast is het bijvoorbeeld goed om te realiseren dat je als lid van een Welkom Groep niet de rol van maatschappelijk werker, psycholoog of arbeidsbemiddelaar op je hoeft te nemen.

Jullie ondersteuning is het beste te vergelijken met wat vrienden voor elkaar zouden doen. Verwachtingsmanagement is daarom van groot belang. Hoe organiseer je dat en hoe ga je gelijkwaardig met elkaar om?

Beleid

We hopen dat Samen Hier voor alle deelnemers een positieve ervaring is. Voor alle betrokkenen bij Samen Hier gelden daarom gedrags- en omgangsregels. Als deelnemers toch vermoedens hebben van grensoverschrijdend gedrag, kunnen ze terecht bij een vertrouwenspersoon en/of teamleden van Samen Hier.

Hier vind je alle informatie over het beleid.

Programma’s voor nieuwkomers

Elke stad kent diverse programma’s en voorzieningen speciaal voor nieuwkomers. Van taaltrainingen, omscholingsprogramma’s en loopbaanadvies tot studiebegeleiding, financiële ondersteuning en gezondheidszorg: klik op een stad voor een overzicht van lokale initiatieven. Binnenkort verschijnt er op deze pagina een overzicht van lokale initiatieven.

Aanmelden Samen Hier

Wil jij samen met vrienden, familie of bijvoorbeeld collega’s op een persoonlijke manier een nieuwkomer of gezin wegwijs maken in Haarlem, Almere, Den Haag of Rotterdam?

Nieuwsbrief Samen Hier

Blijf op de hoogte van al het nieuws over Samen Hier.