Verwelkom een nieuwkomer in je vriendengroep

Grote kans dat je erover hebt gehoord of er binnenkort iets over gaat tegenkomen: Samen Hier is op campagne om nog meer Welkom Groepen te werven!

Foto: Ivo de Bruijn

14 groepen hebben zich inmiddels aangemeld en worden via het Samen Hier algoritme gematcht met een lokale nieuwkomer waarna ze samen tijd kunnen gaan doorbrengen en hun ervaringen, netwerken en kennis kunnen delen. Het algoritme en trainingen zorgen ervoor dat de deelnemers echt bij elkaar passen en goed zijn voorbereid waardoor er nieuwe vriendschappen en sociale netwerken in de stad ontstaan die zorgen voor echte integratie.

“In mijn omgeving kom ik niet elke dag vluchtelingen tegen”

Hansje (een veertiger uit Scheveningen), die een Welkom Groep heeft gevormd met een vriendin, een buurvrouw, een collega en een kennis, vertelt dat ze op zoek was naar een project waarin ze samen met een vriendin iets voor een vluchteling in Den Haag konden betekenen: “In mijn omgeving kom ik niet elke dag vluchtelingen tegen, of misschien wel, maar ik herken ze niet. Samen Hier verlaagt de drempel om contact te leggen – via dit project kunnen we iemand een beetje helpen wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving en ook persoonlijk contact opbouwen.”

Ook dertiger Aya, sinds 2015 in Nederland, kan de visie van Samen Hier beamen:

“Dát is de kracht van een sociaal netwerk.”

“Als je net naar Nederland komt is alles even helemaal anders. Dan kunnen sociale netwerken zó fijn zijn. Mijn huidige baan heb ik bijvoorbeeld gevonden via een medewerker op de basisschool van het dochtertje van de buurvrouw van mijn taalmaatje. Dát is de kracht van een sociaal netwerk.”

Spreekt Samen Hier je aan? Wil je meer weten over het vormen van een Welkom Groep of je aanmelden? Neem contact op via info[at]samenhier.nl of 070-7631499 of ga naar het aanmeldformulier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.