Shadow Game vertoning

In het kader van de Just Peace Month organiseren we op 27 september het evenement: Shadow Game vertoning: het belang van veilige routes voor mensen op de vlucht. Tijdens deze avond zullen we de documentaire Shadow Game vertonen en daarna met elkaar in gesprek gaan over de film en over alternatieven voor de gevaarlijke reis en ‘the games’ die veel vluchtelingen moeten ondernemen om Nederland te bereiken om een nieuw bestaan op te bouwen.

Aan tafel zullen zitten: Eefje Blankevoort, één van de filmmakers van Shadow Game, Liselot van Zandvoort van Samen Hier, Mohamed, één van de jongens uit de film en Anne-Marijke Podt, Tweede Kamerlid voor D66 en woordvoerder asiel & migratie. Leila Prnjavorac zal de avond presenteren.

Datum: maandag 27 september
Tijd: 19.00 – 22.30 uur
Locatie: Het Nutshuis, Den Haag
Kosten: gratis (incl. 2 drankjes)
Toegang: coronatoegangsbewijs + ID

 De link naar de livestream vind je hier.

 

 

De documentaire Shadow Game

Iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven. ‘The game’ is de term voor het oversteken van de grenzen om Europa te bereiken. Er zijn verschillende games: de treingame, de containergame, de loopgame; allen manieren voor de jongens om op een veilige bestemming aan te komen. De tieners ondernemen verraderlijke tochten die vaak maanden of zelfs jaren duren, waarbij ze hun leven op het spel zetten.

Shadow Game is een transmediaproject over jonge alleenreizende vluchtelingen van Eefje Blankevoort en Els van Driel, in samenwerking met Zuhoor al Qaisi.

Samen Hier

Bij Samen Hier vinden we dat iedereen recht heeft op toegang tot een veilige en fijne plek waarin zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Samen Hier wil de manier waarop vluchtelingen naar Nederland komen en de manier waarop we ze opvangen, anders vormgeven, dit doen we samen met een netwerk van Samen Hier communities op verschillende plekken in Nederland. Tijdens het evenement gaan we in gesprek over hoe we kunnen werken aan een manier waarop vluchtelingen niet meer via gevaarlijke routes en ‘games’ naar Nederland komen, maar via een veilige en legale manier.

Wil jij samen met je Samen Hier groep, vrienden of gewoon zelf een interessante avond beleven, meld je dan hieronder aan. Let op: beperkt aantal plekken vanwege COVID-19 maatregelen.

Zitten de aanmeldingen vol of volg je de bijeenkomst liever digitaal? Het is mogelijk het evenement online te volgen via onze livestream. De link volgt kort voor het evenement op onze social mediakanalen. Het zal ook mogelijk zijn het evenement terug te kijken. Heb je een vraag over de avond? Stuur een mailtje naar info@samenhier.nl