Shadow Game: het Belang van Veilige Routes

Maandagavond 30 september organiseerden we het evenement ‘Shadow Game: Het Belang van Veilige Routes’. De documentaire Shadow Game volgt jonge, alleenreizende vluchtelingen die proberen een veilige plek in Europa te bereiken. De documentaire maakte diepe indruk op ons allemaal: niemand zou deze reis vol ontberingen en uitbuiting moeten afleggen.

Na de film hadden we een boeiend nagesprek met Eefje Blankevoort (één van de filmmakers van Shadow Game), Mohamed (één van de jongens uit de film), Anne-Marijke Podt (Tweede Kamerlid en woordvoerder asiel & migratie D66) en onze collega Liselot van Zantvoort over wat Nederlanders en de overheid kunnen doen om ervoor te zorgen dat vluchtelingen asiel kunnen aanvragen in Nederland, zonder dat zij daarvoor een levensgevaarlijke reis moeten afleggen. Daarnaast spraken we ook over de steun die nodig is voor vluchtelingen nadat zij in Nederland zijn en hoe de aanpak van Samen Hier hierbij aansluit. Leila Prnjavorac presenteerde de avond.


Shadow Game heeft het Gouden Kalf Beste Lange Documentaire 2021 gewonnen en is onder andere via Picl terug te zien! Wil je het rond-de-tafelgesprek van na de film terugkijken? Dat is hier te zien.

Wil je liever wat meer lezen over de aanpak van Samen Hier, kijk dan op de pagina over community sponsorship.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.