Samen Hier zomercampagne: Verwelkom een nieuwkomer in je vriendengroep

Het Samen Hier team is deze zomer te vinden op allerlei leuke plekken en events in Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Almere.

Er hebben zich al veel Welkom Groepen aangemeld voor Samen Hier, maar we zijn op zoek naar nog meer mensen die zich met hun vrienden/kennissen willen laten matchen met een nieuwkomer uit hun stad! Daarom is de Samen Hier Zomercampagne van start gegaan. Het Samen Hier team is deze zomer te vinden op allerlei leuke plekken en events in Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Almere. In de kalender houden we bij waar we een meet-up organiseren. Vond je nou geen flyer in je bus, komen we niet bij jou in de buurt en wil je meer weten over meedoen aan Samen Hier? Neem dan contact met ons op via info@samenhier.nl of 070 – 763 14 99.

Tijdens onze gesprekken met nieuwkomers horen wij het steeds: naast de officiële begeleiding en hulp die zij ontvangen willen zij heel graag contacten met Nederlandse mensen. Niet functioneel, dienstverlenend, maar gewoon, gezellig, informeel contact. Andersom zijn er heel veel Nederlanders die graag in contact zouden willen komen met een vluchteling. Maar hoe doe je dat?

Door mee te doen aan Samen Hier! Dat kan als groepje van vijf vrienden, kennissen, collega’s, buren, clubgenoten of een mix daarvan. Met een algoritme matchen we jullie met een nieuwkomer(sgezin). Dat gebeurt op basis van bijvoorbeeld jullie interesses, hobby’s of professie. Grote kans dat de matches die hieruit ontstaan tot nieuwe vriendschappen leiden. Naast de gezelligheid brengen jullie samen verbindingen tussen sociale netwerken in de samenleving tot stand die er voorheen nog niet waren. De nieuwe contacten en netwerken zijn cruciaal voor integratie! Uiteraard traint en begeleidt het Samen Hier team de Welkom Groepen uitgebreid.

Is je interesse gewekt? Wil je ook ervaren wat Samen Hier jou te bieden heeft? Ontmoet ons tijdens de Zomercampagne bij jou in de buurt (zie de kalender) of neem contact op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.