Samen Hier en COVID-19: beperken sociaal contact t/m 6 april

Vanwege de aanhoudende besmettingen van COVID-19 in Nederland, raadt de Nederlandse overheid aan om sociaal contact zo veel mogelijk te vermijden. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van de uitgangspunten van Samen Hier. Toch raadt Samen Hier op dit moment iedereen – in het bijzonder al onze deelnemers – aan om het advies van de overheid te volgen en om elkaar zo min mogelijk fysiek te ontmoeten.

Maar dit betekent niet dat je geen contact meer met elkaar kunt onderhouden! Er zijn tal van manieren om via WhatsApp, Skype, Facetime of andere digitale platforms (live) contact te onderhouden met elkaar, ook als groep. We willen jullie aanmoedigen om dit te doen! Samen eten via Skype of Nederlands oefenen over de telefoon, er zijn oneindig veel mogelijkheden! We zullen op dit kanaal tips delen hoe je in de komende weken toch gezellig contact kunt blijven houden en samen dingen kunt ondernemen. De Samen Hier community gaat digitaal gewoon verder!

Heb je vragen over de situatie en maatregelen m.b.t. het corona virus? Via deze website kun je de meest up to date informatie vinden in het Nederlands:https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Samen Hier zal korte uitleg over het Corona virus in Arabisch, Tigrinya en Farsi beschikbaar maken en naar de deelnemers sturen.

Let op elkaar en houd vooral ook (virtueel) contact! We wensen jullie allemaal een goede gezondheid toe.

 

Het Samen Hier Team

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.