Aan het woord: Mardjan Seighali

Mardjan Seighali: Directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, ex-vluchteling, en ambassadeur van Samen Hier. Wij spraken haar begin dit jaar over Samen Hier.

”Ik voel mij verwant aan het lot van mensen die huis en haard moeten verlaten en hun weg opnieuw vinden. Opnieuw beginnen vergt moed en wilskracht.”

Achtergrond

Ik groeide op in Iran en ben in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht, samen met mijn twee kinderen. Mijn man was me al vooruit gegaan omdat hij zijn leven niet zeker was. Uiteindelijk ben ik met mijn gezin in Nederland terechtgekomen. Daar kwam de vrijheid mij tegemoet en sindsdien heb ik geen dag onbenut gelaten om die te gebruiken en te koesteren.

Ik ben in de jaren negentig zelf financieel ondersteund door de stichting waar ik nu directeur van ben. Ik weet dus vanuit mijn persoonlijke ervaring wat een steun in je leven kan betekenen. Je thuis voelen in een vreemd land gaat niet vanzelf. Vluchtelingen voelen zich verantwoordelijk voor hun eigen leven en zijn betrokken bij hun directe omgeving. Het maakt niet uit of dat Nederland is, Rotterdam of Nijmegen.  Ze willen erbij horen, meedoen. Ik vind Samen Hier een mooi initiatief omdat het verschillende mensen aan elkaar verbindt.

Een burgerinitiatief dat support verdient       

Samen Hier  verbindt  nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar. Dit lijkt mij een rijke ervaring voor beide partijen. Je leert van elkaar, wisselt ervaring met elkaar uit en dit draagt bij aan begrip en verdraagzaamheid. Als ambassadeur wil ik graag mijn naam uitdragen en mijn netwerk inspireren en enthousiasmeren om met dit initiatief mee te doen. Op LinkedIn heb ik ruim 3.000 relaties, bestaande uit oud-collega’s, vrienden, zakelijke relaties en clubgenoten waar ik bij hoor. Zo’n groot netwerk heeft  veel voor mij betekend. Daarom vind ik de aanpak en visie van Samen Hier een mooie beweging die zich belangeloos inzet om de juiste verbinding tot stand te brengen. Een burgerinitiatief dat support verdient.

Persoonlijk motivatie

In mijn dagelijkse zakelijke leven heb ik te maken met perspectief, dromen en wensen van vluchtelingen als nieuwkomers. Ik voel mij verwant aan het lot van mensen die huis en haard moeten verlaten en hun weg opnieuw vinden. Opnieuw beginnen vergt moed en wilskracht. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen, doe ik het graag. Daarom zou ik tegen mensen die mee willen doen aan Samen Hier het volgende zeggen: Ervaar de winst van een nieuwkomer, verrijk je ervaring, verruim je blik. Bekend maakt bemind.

 Meer weten over het UAF? Kijk op https://www.uaf.nl/.

Ben je geïnspireerd door Mardjan Seighali en wil je meedoen aan Samen Hier? Meld je hier aan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.