Een dag uit het leven van de Samen Hier community: Bevrijdingsdag 2022

Geschreven door Mounia Balakouh, foto boven door Anne Reitsma
12-05-2022

Op 5 mei vierde Nederland de vrijheid, de Samen Hier community ontbrak daar natuurlijk niet bij.

Iedereen uit de Haagse Samen Hier community ontving een uitnodiging om aan te sluiten bij de Haagse Vrijheidsmaaltijd aan het Lange Voorhout in Den Haag. Nieuwkomer, Nederlandse burger of community builder, iedereen, uit alle wijken, was welkom. Samen met 500 mensen uit Den Haag stonden we stil bij de vrijheid die we in Nederland kennen en vierden we deze samen.

Naast de Vrijheidsmaaltijd was Samen Hier ook te vinden op het Haagse Bevrijdingsfestival. Daar ging de Samen Hier student community met bezoekers in gesprek over mensenrechten, vluchtelingenrechten en kinderrechten.

“We zouden graag in meer steden Samen Hier student communities willen opzetten”
(Manju, bestuurslid Unicef Student Team Den Haag, medeoprichter Samen Hier student community)

De Samen Hier student community Den Haag is de eerste in zijn soort in Nederland. Het is een voorloper op een nieuwe vorm van community sponsorship waarin studenten, met en zonder vluchtachtergrond, centraal staan. Volgend jaar hopen we in meer universiteitssteden Samen Hier student communities mogelijk te maken voor nieuwkomerstudenten in Nederland. Ook zijn we hard bezig om veilige routes te creëren voor studenten die zich nog in een vluchtelingenkamp bevinden.

Wil jij de Samen Hier beweging helpen uitbreiden naar jouw woonplaats of universiteit?
Neem contact met ons op via info[at]samenhier.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.