Diana (35): “Het mooie van Samen Hier is dat je met een groep bent”.

Net als veel andere dertigers heeft de Rotterdamse Diana (35) een druk leven met een jonge peuter, een baan en een eigen bedrijf in oprichting.

Foto door: Zidiot

“Mijn leven is momenteel een roller coaster”, vertelt ze in een interview met de Rotterdamse Havenloods. Toch heeft ze zich opgegeven voor Samen Hier en is ze bezig met het vormen van een Welkom Groep. “Het lijkt me zo heftig om helemaal opnieuw te moeten beginnen op een plek waar je de mensen en de cultuur nog niet kent”, aldus Diana.

“Misschien zijn onze culturele verschillen af en toe best een uitdaging. Maar ik denk dat we vooral veel van elkaar kunnen leren. Dat lijkt me heel mooi om te ervaren.”

“Ik zocht al een tijdje naar een manier om dicht bij huis van betekenis te zijn voor vluchtelingen. Dus toen ik laatst via een vriend op social media las over Samen Hier, gaf ik me meteen op!” Diana is benieuwd naar de persoon of het gezin waarmee haar vriendengroep binnenkort kennismaakt. “Misschien zijn onze culturele verschillen af en toe best een uitdaging. Maar ik denk dat we vooral veel van elkaar kunnen leren. Dat lijkt me heel mooi om te ervaren.” Zelf is zij Nederlands-Balinees en haar man Elder is Kaapverdiaans. “Rotterdam is net als ons gezin: heel divers. Al die culturen dragen deze stad. Laten we daarom ook nieuwkomers warm opvangen. Laat zien wie de Rotterdammers zijn.”

De opzet van Samen Hier is voor Diana juist een uitkomst. “Het mooie van Samen Hier is dat je met een groep bent. Zo kun je de taken verdelen. Wat we precies gaan doen komend jaar? Dat hangt af van waar de nieuwkomer behoefte aan heeft.”

Denk je ook dat je het te druk hebt om vrijwilligerswerk te doen voor nieuwkomers, maar wil je wel iets doen? Vorm met vijf vrienden of kennissen een Welkom Groep en geef je op voor Samen Hier. Juist jouw ervaringen als drukke dertiger of veertiger kunnen een statushouder uit jouw stad vooruit helpen! Vragen? Bel 070 – 763 1499 of mail naar info[at]samenhier.nl. Of geef je op via het aanmeldingsformulier en wij nemen contact op met jou!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.