#WelkomGroepBlog: De eerste ontmoeting met Iman

Hoe is het om een Welkom Groep te vormen en hoe voelt zo’n eerste kennismaking met elkaar en de statushouder waarmee je gematcht bent? Dat zijn vragen die waarschijnlijk in je opkomen als je overweegt om mee te doen aan Samen Hier. Een aantal collega’s van Justice and Peace was ook benieuwd en begon daarom alvast een eigen Welkom Groep. In deze blog-serie trappen ze af en vertellen ze samen met hun match Iman hoe zij Samen Hier beleven.

 

De Welkom Groep van Justice & Peace

Aisha, Maranke, Liselot, Marjolijn en Christina vormen samen de Justice and Peace Welkom Groep. De afgelopen weken volgden zij verschillende Samen Hier trainingen en maakten zij kennis met de Syrische Iman aan wie ze als groep gekoppeld zijn. Na alle trainingen, intakes en informatie over en weer, stonden zowel Iman als de Welkom Groep te popelen om elkaar te ontmoeten!

 

Met bloembollen als cadeautje

Met een paar potjes oer-Hollandse bloembollen als klein cadeautje vertrok de Welkom Groep naar het huis van Iman. De cultureel ambassadeur Tariq was er ook bij om eventueel de communicatie te vergemakkelijken. Dit bleek echter niet nodig: Iman brak vrijwel meteen het ijs en de groep kletste onafgebroken over elkaars achtergrond, eten en natuurlijk het Nederlandse weer. Iman was op het moment van de ontmoeting ruim 8 maanden zwanger en had veel vragen over hoe het is om in Nederland te bevallen en hoe het daarna eraan toegaat. Na de ontmoeting leefde de Welkom Groep intensief mee met Iman tijdens de lange weken wachten op de bevalling.

 “Voordat wij aankwamen was ik best nerveus omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. We werden warmhartig ontvangen en het voelde goed vanaf de eerste glimlach. Iman was heel gastvrij en het voelde alsof we elkaar al kenden. We konden gesprekken voeren over verschillende dingen en ambities.” vertelt Christina. Marjolijn voegt hieraan toe “Iman is een heel bijzonder iemand. Ze is grappig en open. We hebben ook veel gelachen en hebben nu regelmatig gesprekjes in onze Groepsapp. Ze blijkt overmorgen jarig te zijn, dus sturen we haar allemaal een kaartje zodat ze 6 kaartjes op haar deurmat vindt! Volgende week gaan twee van ons weer op bezoek, tenzij ze is bevallen natuurlijk, dan overleggen we eerst met haar wat ze prettig vindt.”

 

Iedereen leert elkaar beter kennen

Als Welkom Groep leer je natuurlijk een nieuw persoon kennen maar het kan er ook voor zorgen dat de Welkom Groepsleden elkaar beter leren kennen.

Marjolijn zegt hierover: “We zaten daar niet als buddy of hulpverlener en ook niet als collega’s, maar als onszelf en gingen het gesprek aan om elkaar te leren kennen. Ook als collega’s ontdekten we nieuwe dingen over elkaar en door de vragen en observaties van Iman keek ik bijvoorbeeld met andere ogen naar het Nederlandse openbaar vervoer of hoe je naar je werk gaat… Het was een sprankelende eerste avond die smaakt naar meer!”

Wil je op de hoogte blijven van onze Welkom Groep en Iman? Houd dan onze blogpagina of Samen Hier Facebookpagina in de gaten!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.