Almere: stad van pioniers, stad van Samen Hier

Ruim 60 Almeerders kwamen deze week naar de kick-off van Samen Hier in buurthuis ‘t Kardoes. Almeerders uit allerlei buurten en met heel verschillende leeftijden en achtergronden, maar allemaal met interesse voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Dat bleek tijdens de interactieve ‘netwerkbingo’ waarbij bezoekers enthousiast op zoek gingen naar personen (in plaats van cijfers) om hun bingokaart te vullen. En ook na afloop van het programma: nieuwkomers en oudkomers bleven tot na sluitingstijd hangen, druk met elkaar in gesprek over cultuurverschillen en het wonen in Almere onder het genot van Syrische hapjes.

Mo Hersi, podiumkunstenaar en ‘Ally’* presenteerde het programma.

Ook Jerzy Soetekauw, wethouder Diversiteit en Inclusiviteit in Almere, was aanwezig en gaf een gepaste speech. “Iedereen in Almere is een nieuwkomer, de stad bestaat pas 42 jaar, Samen Hier past dus echt bij deze stad van pioniers.”

Jacqueline is de eerste Welkom Groep in Almere en wordt binnenkort gematcht met een jong Eritrees gezin in Almere. “We gaan er open in en ontdekken vanzelf wat er nodig is en wat we gaan meemaken samen.”

Zie hier de video die Omroep Flevoland maakte tijdens de kick-off van Samen Hier.

Speciaal dank aan Ineke van Galen en Erik de Jong van de Participatiefabriek voor de organisatie van deze bijzondere avond.

*Ally = straattaal voor Almere of Almere fan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.