Samen Hier in Amsterdam

Amsterdam is onderdeel van een netwerk van Samen Hier-steden, waarbij inwoners een leidende rol nemen in de overkomst en ontvangst van mensen op de vlucht. Drie tot vijf inwoners vormen een groep en trekken een jaar lang op met een vluchteling(gezin). De persoon of het gezin op de vlucht heeft tot voor kort nog in een opvangplek in het buitenland gezeten, maar kan nu door middel van hervestiging naar Nederland komen. Door de inzet van de groep inwoners, kunnen de personen op een veilige manier naar Nederland komen en vanaf dag één stadsgenoten worden.

Op dit moment zijn we bezig om Samen Hier op te zetten met onze partner in Amsterdam. We hopen vanaf begin 2023 te starten in Amsterdam. Wil jij meedenken met het opzetten van Samen Hier in Amsterdam? Stuur een mail naar info[at]samenhier.nl.

Wil je alvast weten hoe je kunt bijdragen als we van start zijn gegaan in Amsterdam?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Vorm een groep van vijf vrienden, kennissen, buren of familieleden en wij matchen je met een vluchteling(gezin) uit je stad of dorp! Als groep ondersteun je een jaar lang de persoon/het gezin om een nieuw bestaan op te bouwen in de nieuwe woonplaats.
  • Je kunt ook meedoen als community bouwer bij Samen Hier. Community builders zijn contactpersoon voor de groepen; ze ondersteunen Samen Hier-groepen en helpen met culturele verschillen en taalbarrières te overbruggen. Kan jij je voorstellen hoe het is om tegen deze verschillen aan te lopen en wil je hier graag bij helpen als Samen Hier Amsterdam live is? Stuur een mailtje naar info[at]samenhier.nl!
  • Wil je meer lezen over de ervaringen van andere community builders, kijk dan op onze blogs pagina en lees bijvoorbeeld het interview van Mohammed.
  • Wil je liever geen groep vormen maar wel graag Samen Hier Amsterdam supporten, dan kan dat ook in de vorm van advies, netwerk, middelen of een financiële bijdrage. Of heb jij een ander idee hoe je ons verder kunt helpen? We komen graag met je in contact.
  • Wil je op de hoogte blijven? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en word op de hoogte gehouden van Samen Hier Amsterdam.

Samen Hier nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving.