Ad hoc variant

Vanwege de aanhoudende situaties in Oekraïne, zag Justice & Peace de noodzaak om een ad hoc variant van Samen Hier te ontwikkelen. Op deze manier kunnen we op een flexibele manier bieden waar er op dit moment behoefte aan is.

In de afgelopen maanden heeft de Nederlandse samenleving een grootschalige solidariteit betuigd aan mensen die getroffen zijn door deze crisissen. Er ontstonden vele lokale initiatieven om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. Het werd duidelijk dat inwoners van Nederlandse steden een rol kunnen en willen spelen in het verwelkomen van Oekraïense vluchtelingen. Hierbij vormen zij gemeenschappen om taalkundige, culturele en bureaucratische obstakels te overkomen.

Om deze reden heeft Justice & Peace een pilot ontwikkeld om verwelkomende community’s – veilige havens – te creëren voor Oekraïense vluchtelingen in de regio Haaglanden, door groepen van drie tot vijf inwoners te koppelen aan een Oekraïense vluchteling of gezin. De pilot van de ad hoc variant zal van start gaan in januari 2023.

Lees meer over de hervestiging variant >>

Lees meer over de statushouders variant >>

Lees meer over de UNICEF student community >>

Lees meer over student sponsorship >>

Nieuwsbrief Samen Hier

Bedankt voor je inschrijving.